Kategorier
Massage

Hot Stones Massage hos SweHealth

Hot Stone Massage

Vad är en Hot Stone massage?

Hot Stone massage är en variant av klassisk massage. Uppvärmda släta, är platta hot stone stenar placeras på centrala punkter på kroppen. Massageterapeut kan också hålla stenarna och använda dem för att massera vissa områden av kroppen.

De heta stenarna är Oftast gjorda av basalt, en bergart som är rik på järn, sa de behåller värmen.

Polerade basaltstenar / lavastenar

Hot stone stenarna är nedsänkta i vatten och upphettas i en elektrisk uppvärmningsanordning tills de är inom ett visst temperaturintervall. Stenarna får placeras på specifika punkter på ryggen,händerna, eller mellan tårna.

Värmen värmer och slappnar av musklerna, som gör det möjligt för terapeuten att tillämpa djupare tryck, om så önskas.Värmen från hot stone stenarna förbättrar cirkulationen och lugnar nervsystemet. Vissa massage terapeuter placera stenar på de punkter som tros vara energicentra i kroppen att balansera kropp och sinne.

Varför Hot Stone Massage ?

Många människor tycker Att värmen från de heta stenarna Att trösta och Få den för avkoppling.

Hot Stone massage är anpassade till människor som tenderar att känna kylig eller som har kalla fötter. . Det är också lämpad för personer som har muskelspänningar men föredrar en lättare massage.Värmen slappnar av musklerna, så att terapeuten arbeta musklerna utan att använda djupa tryck.

Vad är Hot Stone Massage bra mot ?

* Ryggsmärtor och värk
* Dålig cirkulation
* Artros och artrit smärta
* Stress, oro och spänning Stress,
* Sömnlöshet
* Depression

Hot Stone har blivit väldigt populär massage form där man använder sig av stenarna när man masserar på kroppen. Den nya Massagen i kombination med värmen från stenarna ger dig en avkopplande massageupplevelse.

Se även  Bänkpapper till massagebänk

En typisk Hot Stone massage är mellan 60 och 90 minuter lång

 

OBS! Det är viktigt att använda sig av äkta hot stones för att få bästa effekt

Besök SweHealths Avd för Hot Stone Massage : https://www.swehealth.se/tillbehor-c-29/