Skattefri friskvård till anställda

Massage på jobbet

En Investering i friskvård är en lönsam affär för företag!

När medarbetarna trivs ökar också företagets lönsamhet. Satsa på friskvård och få personalen långtidsfrisk. Medarbetare som är nöjda och friska presterar mycket bättre. Som bonus får du nöjdare och gladare medarbetare och det syns utåt mot dina kunder.

Den 1 januari 2004 blev det enklare för arbetsgivare att erbjuda skattefri motion och friskvård till anställda. I dag är även massage, stresshantering och kostrådgivning skattefria förmåner.

Motionen och friskvården ska rikta sig till hela personalen, det vill säga samtliga anställda, oavsett anställningsform. Man måste alltså även erbjuda korttidsanställda, vikarier med flera denna förmån.

Av enklare slag
Enligt Skatteverket ska “motionen … vara av enklare slag och av mindre värde” och man får inte byta ut förmånen mot kontant ersättning. Exempel på skattefri motion är gymnastik, styrketräning, spinning och bowling, racketsporter som bordtennis, tennis, badminton eller squash, lagsporter som volleyboll, fotboll, handboll och bandy.

Massage
Även massage är nu en skattefri förmån (tidigare skulle det klassas som rehabilitering för att vara avdragsgillt för arbetsgivaren).

Vad får det kosta?
Det finns ingen fastställd beloppsgräns hur mycket en skattefri motions- eller friskvårdsförmån får kosta. Ett årskort till en gymanläggning till gängse pris på orten är en riktlinje, enligt Skatteverket.

Nytt är också att motionen och friskvården inte längre behöver utövas i arbetsgivarens egna lokaler, i förhyrda lokaler, enligt abonnemang eller vara av kollektiv natur.

SweHealth erbjuder Massagestolar / Massagefåtöljer för Privatpersoner som Företag

Besök våran avd http://www.swehealth.se/massagestolar-c-23.html