Energimassage | SweHealth.se

Energimassage

Energimassage syftar till att stimulera energiflödet i kroppen och ha en stimulerande verkan.

Köp din Energimassagestol hos SweHealth

Att få Energimassage har sitt ursprung i 900-talets Japan och heter ahma eller amma, som betyder massage på japanska; metoden kallas ibland också traditionell japansk massage. Fram till 1600-talet utövades metoden över hela Asien, men förlorade så småningom i betydelse. En förkortad variant av energimassagen utvecklades i USA för ett tiotal år sedan och introducerades i Sverige 1986.

Personer som mår bra är mindre sjuka. Ett sätt att öka människans välbefinnande är genom energimassage. Man blir mer positiv och får samtidigt ökad blodcirkulation och stimulerat lymfsystem. Energimassagen bygger på att kroppens energiflöde cirkulerar längs meridianer och akupunkturpunkter. Genom att stimulera vissa punkter utefter meridianerna frigörs blockerad energi och olika kroppsfunktioner stimuleras och stärks. Kroppen får en bättre balans och håller sig därmed friskare. Personen som får Energimassagen blir mer harmonisk eftersom massagen är avslappnande och avstressande. Detta är ett bra sätt att förebygga sjukdomar och minska sjukskrivningar.

 

Det som är smidigt med Energimassagen är att den tar 20 minuter och ges direkt genom kläderna. Personen sitter bekvämt framåtlutad i en energimassagestol. Massagen ges på axlar, nacke, huvud, armar och händer med tryckningar och skakningar längs punkter och meridianer.

källa : www.alternativmedicin.se

Besök SweHealth Energimassagestolar :

http://www.swehealth.se/energimassagestol-chairmate-p-90.html